onsdag den 28. maj 2008

Rapport fra dagens aktioner

I morges kl. 8.00 tog 80 aktivister mod Københavns Lufthavn for at protestere mod udvisningen af mennesker til Irak. Det lykkedes for 40 aktivister at blokere check-in i Terminal 3 og hvoraf flere lænkede sig til skrankerne. Blokaden blev opretholdt i næsten en halvtime, alt imens andre delte løbesedler ud til folk i terminalen. Herefter trak politiet stavene og begyndte at slå løs på aktivisterne, flere nåede at flygte, men 14 blev anholdt.

Politiets fremfærd var meget brutal, og flere af de folk, der deltog, fik en meget hård anholdelse. Desuden er det bizart at politiet slår løs på folk der prøver at forhindre udvisningerne. Normalt anser man det for ulovligt, når folk ikke griber ind når andre er i livsfare. Og det er altså sindssygt farligt at befinde sig i Bagdad i disse tider.

Senere tilbageholdte og anholdte politiet yderligere omkring 25 aktivister for at forhindre flere aktioner. Samtidig med aktionerne i Terminal 3, blev der delt løbesedler ud i Gate-området, som informerede passagerer om udvisningerne af irakerne. To passagerer med Lufthansas afgang mod Frankfurt 10.15 nægtede herefter at boarde flyet, da de blev bekendt med at Lufthansa også tidligere har deltaget i tvangshjemsender til Irak.

Aktionen i dag var kun begyndelsen. Så længe Danmark fortsætter med at tvangsudvise folk, vil vi forsøge at forhindre det og blive ved med at gøre offentligheden opmærksom på, at de danske myndigheder uden tøven sender folk til et krigshærget land, hvor vi selv har bidraget til kaoset.