torsdag den 12. juni 2008

Pressemeddelelse fra Asylret: Sjusk udsætter retssag om tvangsudvisninger

Allerede kl. 8.45 var politiet massivt til stede foran Københavns Byret. Retsmødet vedrørende tvangsudvisningerne af to irakere, sat til kl. 9.30, blev udsat, fordi man fra myndighedernes side ikke havde skaffet en tolk.

Initiativet Stop Udvisningerne, der har lavet flere aktioner mod de planlagte udvisningerne til det krigshærgede Irak, havde indkaldt til en larme-manifestitation foran retsbygningen. Manifestationen fik opbakning fra blandt andet Bedsteforældre for Asyl, Fredsvagten, Amnesti NU og Initiativet mod statsracisme. Der blev larmet, så det kunne høres flere gader væk og inde i selve retslokalet.

Retslokalet var forbeholdt folk med pressekort, mens familie og pårørende måtte blive udenfor. Da alle folk havde sat sig til rette, blev det klart, at man ikke havde fået arrangeret, at der var en tolk.

Derfor måtte retsmødet udsættes. Irakerne blev derefter kørt tilbage til Vestre Fængsel.

Der er et nyt retsmøde torsdag d. 19, kl. 13. Asylaktivister vil selvfølgelig også aktionere da.

Disse retssager handler om menneskeliv. En af de to irakere, som skulle have sin sag prøvet i dag, har boet mange år i Danmark og har to mindreårige børn på respektive ét og seks år, som er født her i landet.


”Det er uforståeligt, at retssystemet i Danmark ikke kan fremskaffe en tolk og det er forkasteligt hvordan Danmark skalter og valter med menneskers liv.” udtaler Said Parvin fra Asylret

www.asylret.dk