torsdag den 24. juli 2008

Asylaktivister indtager byen


Det lykkedes i dag initiavtivet Stop Udvisningerne at sætte fokus på Lufthansas medvirken til myndighedernes tvangsudvisninger af mennesker til Irak. Ved Byretten på Gammel Torv i København blev et stort banner med påskriften "Boycott Lufthansa - to stop deportations" hængt ud fra et højt stillads og aktivister delte flyers ud til forbipasserende. Senere blev samme banner hængt ud ved rådhuspladsen og flere flyers delt ud.

Samtidig på Amager trængte asylaktivister ind i Lufthansas kontorer for at forklare medarbejderne hvad de er medvirkende til. Også her blev et banner hængt op, men de tilstedeværende vagter opførte sig meget voldeligt og skubbede og hev i aktivisterne. Ved andre Lufthansa-kontorer i Københavns Lufthavns cargo område, protesterede mere end 50 aktivister mod Lufthansa. Flere bannerdrop blev gennemført rundt omkring i byen i løbet af eftermiddagen.

"Vi synes det er gået rigtig godt i dag og er sikre på at dagens aktioner rundt omkring i København har været med til at sætte fokus på Lufthansas medvirken til myndighedernes umenneskelige udvisninger til det krigshærgede Irak." siger talspersonen Asla fra Stop Udvisningerne.