tirsdag den 26. august 2008

Meddelelse fra Asylret d. 25.aug

Rapport fra retssagen d. 25. aug.

Retssagen mod den tvangsudvisningstruede iraker Tahsin begyndte kl. 9.30 mens aktivister fra initiativet "Stop Udvisningerne" demonstrerede foran Byretten og ønskede at udvisningen skal stoppes. De blev mødt af en politistyrke, som sørgede for, at demonstranterne ikke fik adgang til retsbygningen, hvor alle døre var aflåste.

Anklagemyndigheden prøvede hele tiden at snakke om udvisningsdommen, som var godkendt af landsretten, mens forsvareren henviste til væsentlige, nye oplysninger, deriblandt at Tahsin og hans kone har fået et barn, i 2005.

Forsvareren henviste til § 26, hvoraf det fremgår, at familien har mere tilknytning til Danmark end til Irak, bl.a. at Tahsin forlod Irak da han var 6-7 år gammel. Tahsin og hans 3 søskende og deres forældre flygtede fra Irak og boede nogle år i Libanon og kom senere til Danmark som kvoteflygtninge i 1998. Her mistede han kort efter ankomsten til Danmark sin far. faktisk har han ikke nogen tilknytning eller forbindelse til nogen nærmere familie tilbage i Irak, da hele hans familie er flygtet.

Anklagemyndigheden fastholdt sin påstand om udvisning ,mens Forsvareren henviste til § 26, hvoraf det fremgår, at familien har mere tilknytning til Danmark end til Irak Efter ca. 2½ time kundgjorde dommeren, at domsafsigelsen finder sted på fridag.

www.asylret.dk

Asylret, Said ParvinVed springvandet på gammeltorv hængte asylaktivister et kæmpe dannebrog op, hvorpå der var skrevet: Blodig asylpolitik! Præcis klokken ti blev der hældt rød maling ned i vandet, for at symbolisere denne asylpolitik. Der blev larmet med fløjter, metalbakker, megafoner og meget andet grej.